נשים בישראל היו מעורבות רק ב-8%  |  חברה טכנוטייר מייבאת לראשונה את הדגם המתקדם של ליפט עמודים הידראולי 4-6-8 תוצרת Ravaglioli איטליה  |  מעלים את הרף במבחני הריסוק  |  בית המשפט: מכשיר הינשוף אמין  |  חברת "נביסטר" חוברת לפיתוח מנוע גז חדשני  |  האם הרכבת תעלה על הפסים?  |  רשות המיסים: נמשכת מגמת הגידול ביבוא כלי הרכב  |  מיצובישי פוסו מייצאת משאיות היברידיות  |  הערכת מומחים: מאות נהגים צפויים לערער על הרשעתם  |  טור רנו אטלס-סהרה יוצא לדרך  |  קלנועיות לנסיכויות המפרץ וטורקיה  |  כשל טכני ברכב - כן הורג  |  מבצע מיוחד של משרד התחבורה כנגד מוסכים בלתי חוקיים  |  תחשיב אחזקה למשאית חלוקה עירונית  |  עמותת אור ירוק קיימה פעילויות הסברה ומניעה במתחמי הבילוי  |  שכר טרחת השמאי בחוות דעת פרטית אינה נגזרת משכר שמאי ההסדר  |  דלק רכב מסכמת שנת פעילות חיובית  |  תוכנית "נתיבי ישראל" יוצאת לדרך  |  סע סע, לסאסאטק!  |  מוכר משאית יד שנייה? פרסם חינם בלוח 'רכב ותחבורה! הקלק כאן!  |  
 

מודעות פרסומיות
Search Marketing by
שיווק באינטרנט
ליסינג
ליסקאר מציעה מגוון רכבים ודגמים בליסינג בהתאמה אישית לעסק שלך
www.leascar.co.il
 

לוח רכב יד שניה
לוח פוקוס

קנייה ומכירת רכבים יד שניה בלוח פוקוס, לוח רכב הגדול במדינה

www.focusnet.co.il

מלא טופס וקבל הצעות מחיר אטרקטיביות עבור
ביטוח רכב ביטוח חובה
מימון לרכב הלוואות
השירות בחינם וולא התחייבות

תן גז
קבל את ההצעות הכי משתלמות
 

 
 
 

בג"צ דחה את כל העתירות שדרשו למנהר את כביש 531 

 

בג"צ דחה לאחרונה 4 עתירות שהגישו חברת הכנסת לשעבר מלי פולישוק, עיריות רעננה והרצליה, אגודת אדם טבע ודין ואח' כנגד הועדה לתשתיות לאומיות ומעצ- החברה הלאומית לדרכים בישראל, שדרשו לבטל את תכנית תת"ל 15 לביצוע פרוייקט כביש 531 ולקבוע כי יש לבצע את חלקה המערבי של התכנית במנהרת תעבורה תת- קרקעית.
בג"צ קבע, כי החלטת הועדה לתשתיות לאומיות שלא למנהר את כביש 531 היא החלטה תכנונית מובהקת שאין מקום להתערב בה, במיוחד בנסיבות העניין שבהן מדובר בפרוייקט חשוב ביותר שממשלת ישראל מייחסת לו חשיבות רבה ושהעותרים בחרו שלא להעלות את טענותיהם בנוגע לחלופת מנהור בהליכי ההשגה שהתקיימו על פי החוק.
כידוע, כביש מס' 531, כביש רוחב  פרברי  מהיר  באזור השרון, המקשר בין כביש חוצה ישראל (מס' 6) במזרח וכביש החוף (מס' 2) במערב, עתיד לשרת את תושבי ערי השרון ולאפשר חיבור מהיר ויעיל למטרופולין גוש דן ולכביש חוצה ישראל. הכביש, שנמשך לאורך כולל של כ- 17 ק"מ,  מחבר את דרכי האורך 6,444,40,4,20 ו- 2. בין מסלוליו ישולבו מסילות הרכבת הפרברית, אשר תשרת את הישובים שלאורכו ותאפשר את חיבורם המהיר  לתל-אביב. כביש 531 מהווה את הצלע הצפונית בטבעת התחבורתית מסביב למטרופולין גוש דן, כאשר הצלע הדרומית היא כביש מס' 431 שהושלם בתחילת השנה הנוכחית.  ביצוע הפרויקט מעורך בכ-2.5 מיליארד שקל.
בג"צ הוסיף וקבע כי הות"ל בחנה לפנים משורת דין את טענות העותרים ביחס לחלופת המנהור, נעזרה במומחים, והגיעה למסקנה סבירה כי חלופה זו איננה יכולה להתקבל הן מפאת העובדה שהיא מייקרת את עלויות הפרויקט ביותר ממיליארד ₪ והן משום שבאזור מחלף רעננה דרום לא ניתן כלל לחפור מנהרה בשל בעיות תנועה ומרחב גיאוגרפי מוגבל.
בג"צ קובע כי העותרים העלו טענות שונות בנושאים בעלי חשיבות רבה ואולם שיקול הדעת לדון בנושאים אלה העוסקים בהשפעות סביבתיות ובזיהום אויר מסור לגופי התכנון ולא לבית המשפט וכי בית המשפט לא משמש כמתכנן על. על כן ובמיוחד בנסיבות העניין, בהן בדיקות הות"ל היו מעמיקות אין מקום להתערב בשיקול דעתה ויש לקדם את הפרויקט ולהוציאו מהכוח אל הפועל בשל חשיבותו הלאומית.
 מנכ"ל החברה הלאומית לדרכים, אלכס ויז'ניצר ציין כי החלטת בג"צ מהווה אבן דרך משמעותית בהגשמת חזון החברה הלאומית לדרכים ויישומה בפועל של תוכנית רבדים, המחברת בין כבישי  האורך בישראל, באמצעות כבישי רוחב המקשרים ביניהם ומאפשרת בכך תנועה בטוחה ומהירה יותר לרווחת תושבי ואזרחי ישראל.   
 

 

 


  הירשם עכשיו לניוזלטרים של מגזין רכב ותחבורה 
        קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
 

 

דואר אלקטרוני

שם

 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
לא נמצאו תגובות

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
 

כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטאלית



הקליקו על השער
יש להמתין כדקה עד לטעינת העמודים

 

 

  

     
פורום 'רכב ותחבורה'

 

 

 

[חזור למעלה]        [הוספה למועדפים]        [מפת האתר]        [יצירת קשר]        [קישורים]

 עוד אתרים לטלר תקשורת

 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ
 


בניית אתרים - לייבסיטי