הרשם לקבלת עדכונים חינם
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 

קטלוג המשאיות
והמסחריות 2012
קטלוג דיגיטלי              לצפייה יש להקליק על השער
 
המדריך הישראלי
להובלת מטענים

מדריך להובלת מטענים
לצפיה יש להקליק על השער
 
לוח התמרורים
החדש והמלא

לוח התמרורים החדש

לצפיה יש להקליק על השער
 
תרגום אתר רכב ותחבורה
האתר באנגלית
האתר בצרפתית
האתר בערבית
האתר ברוסית
האתר בספרדית
 
ד י ג י ט ל ר

המר את החוברת שלך
למגזין דיגיטלי
איכותי, עלות נמוכה.

טל: 03-6839666
 

 

מצמצמים את זיהום האויר של האוטובוסים
קנס של 500 שקל לנהג שלא ידומם את מנועע האוטובוס בחנייה

 

שר התחבורה, ישראל כץ, חתם לאחרונה על תקנה חדשה המאפשרת לפקחים עירוניים בכל הרשויות המקומיות בארץ להטיל קנס של 500 שקלים על נהג אוטובוס שלא ידומם את מנוע האוטובוס בעת חנייה. התקנה טעונה אישור של ועדת הכלכלה של הכנסת.
הפעלת מנוע של אוטובוס בזמן חנייה הוגדרה עד כה כעבירה של הזמנה לדין אולם לדברי השר כץ היא אינה נאכפת כלל כיום. "קביעת התקנה כעבירת קנס תאפשר לראשונה את אכיפתה על ידי פקחים עירוניים של הרשויות המקומיות". אמר כץ. לדבריו, הפעלת מנוע של אוטובוס בזמן חנייה פוגעת באיכות חייהם של התושבים, הנאלצים לנשום את אדי זיהום האויר הנפלט מהאוטובוסים בזמן חנייתם במקומות הסמוכים לאזורי מגורים.
 יצויין כי על פי תקנה 72 א' לתקנות התעבורה חל איסור על הפעלת מנוע של אוטובוסים בזמן חנייה. התקנה מאפשרת הפעלת מנוע של אוטובוס בזמן חנייה למשך 10 דקות לכל היותר, לפני העלאת נוסעים לאוטובוס או במקומות שאינם מאוכלסים. 


מטרדי רעש וזהום אויר ע"י אוטובוסים   
פורום רכב ותחבורה

ברצוני לדעת כיצד זה אלפי אוטובוסים עומדים ריקים, בסך כולל של עשרות אלפי שעות בכל יום, וזאת כשהרכב אינו נוסע והמנוע עובד בסרק. ברבבות שעות הפעולה הללו המנועים מזהמים קשות את האוויר ,מרעישים (במיוחד הישנים שבהם), ולאיש לא איכפת הנזק עצום גם לבעלי האוטובוסים-דלק/בלאי .אני בתור מורה דרך נחשפתי לאוטובוסים מונעים כשנהג האוטובוס כלל לא נמצא ברכב. יתרה מכך, במהלך שעות 'ההמתנה' הללו ראיתי שהאוטובוס מונע, כאשר תלמידים עולים ויורדים מהרכב, הנהג נמצא בחוץ, אפילו לא קרוב. בתור מורה דרך אני ער לבעיות החום באוטובוס כשהקבוצה חוזרת. יחד עם זאת, היום יש טלפונים אפשר לבקש מהנהג רבע שעה לפני ההגעה להניע את המנוע ולהפעיל את מיזוג האוויר. במצדה, לדוגמא, יש בית קפה ממוזג אפשר לנוח שם.דרך אגב גם בחורף האוטבוסים מונעים כל הזמן, כשכלל אין צורך במיזוג האוויר. ככל הנראה הנהגים חושבים שזה טוב לרכב, אחרת אי אפשר להבין את זה. אני מבקש לדעת מה אומר החוק בנושא הכואב הזה ומה אזרח יכול לעשות בנדון ?
אשמח לקבל עצה מועילה

בכבוד רב
גבע, מורה דרך


אוטובוסים מונעים בחניה
מוטי אסל, פורום רכב ותחבורה

גבע שלום !
ראשית, תודה לך על הדאגה. לגבי שאלתך, מה אומר החוק לגבי אוטובוסים ממתינים לאיסוף נוסעים, תקנה 72א לתקנות התעבורה מתירות להם מנוע פועל עד עשר דקות. להלן התקנה :
" 72א.(א) לא יופעל מנוע של אוטובוס בזמן חניה עד להעלאת הנוסעים באוטובוס אלא כדי למלא אוויר במערכת הפנאומטית שלו.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), מותר להפעיל מנוע של אוטובוס בזמן חניה למשך 10 דקות לפני העלאת הנוסעים לאוטובוס, או במקומות שאינם בתוך שטחים בנויים ומאוכלסים ושאינם בקטעי דרך שבתים בנויים לצדם."
מה שאני מציע לעשות, היות ומחיר הסולר גבוה והחברות מנסות לחסוך בכל דרך אפשרית, להודיע על חריגה מעל עשר הדקות לחברה והם כבר יטפלו בכך מול הנהג.

  

 



      

  הרשם עכשיו לקבלת עדכונים של 'רכב ותחבורה'
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך אחת לשבוע - במייל
 

 

דואר אלקטרוני

שם

   
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
 
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

הקליקו על השער והמתינו לטעינה
למגזין הדיגיטלי
לארכיון רכב ותחבורה
הירחון מוצג על מערכת דיגיטלר
 
מ.נ. מערכות
רכסים

ביטוח רכב
קבלו עד 5 הצעות ביטוח
 
זולות תוך דקות


טרייד אין 
טרייד מוביל מכונית
מהיבואן לצרכן
 
www.trademobile.co.il

ביטוח רכב
מלאו טופס וקבלו 4 הצעות לביטוח רכב. השוו בין הצעות ממגוון חברות  ביטוח!
www.mekif.co.il

לוח רכב יד שניה לוח פוקוס
קנייה ומכירת רכבים יד שניה בלוח פוקוס, לוח רכב
הגדול במדינה
www.focusnet.co.il

תן גז
קבל את ההצעות הכי משתלמות ליסינג. ביטוח רכב,
מימון רכב, השכרת רכב
http://www.tengas.co.il/

ליסינג
ליסקאר מציעה מגוון רכבים ודגמים בליסינג בהתאמה אישית לעסק שלך
www.leascar.co.il


qrcode
 
[חזור למעלה]        [הוספה למועדפים]        [מפת האתר]        [יצירת קשר]        [קישורים]


עוד אתרים מקבוצת טלר תקשורת
מזון+ דיגיטלר יופי!
לייבסיטי - בניית אתרים