הרשם לקבלת עדכונים חינם
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 

קטלוג המשאיות
והמסחריות 2012
קטלוג דיגיטלי              לצפייה יש להקליק על השער
 
המדריך הישראלי
להובלת מטענים

מדריך להובלת מטענים
לצפיה יש להקליק על השער
 
לוח התמרורים
החדש והמלא

לוח התמרורים החדש

לצפיה יש להקליק על השער
 
תרגום אתר רכב ותחבורה
האתר באנגלית
האתר בצרפתית
האתר בערבית
האתר ברוסית
האתר בספרדית
 
ד י ג י ט ל ר

המר את החוברת שלך
למגזין דיגיטלי
איכותי, עלות נמוכה.

טל: 03-6839666
 

מאן מתחילה בייצור סדרתי של אוטובוסים היברידים 

 

בחברת מאן מתחילים בימים אלה בייצור סדרתי של האוטובוס ההיברידי המבוסס על דגמי ה- LION הפופולריים של החברה. 
הסיבה העיקרית לאימוץ הטכנולוגיה ההיברידית טמונה בחיסכון ניכר בצריכת הדלק. האחרונה באה לידי ביטוי בעיקר באוטובוסים המיועדים לעבודה עירונית, שם פרקי הזמן שבהם הרכב עומד (ברמזורים, פקקים, תחנות איסוף נוסעים וכו') הם תכופים וממושכים. בכל המקרים הללו אין צורך בעבודה בסרק של מנוע הדיזל, כשמושג חיסכון משמעותי בצריכת הדלק. חיסכון נוסף בצריכת הדלק מושג בעקבות עקרון העבודה של הרכב ההיברידי שטוען במהלך הבלימה את המצברים המתרוקנים של הרכב (בדומה לפעולת הריטרדר), ובמקביל מפחית למינימום את השימוש במערכת הבלימה הקונבנציונלית. 
היתרונות הסביבתיים המהותיים הינם בתחום הפחתת פליטת המזהמים וכן בעבודתו החרישית של המנוע החשמלי. מדובר ביתרונות סביבתיים לא מבוטלים בסביבה העירונית שבה פועלים האוטובוסים העירוניים.
הניסוי  הראשון של האוטובוסים ההיברידים יעשה במהלך הרבעון האחרון של השנה, בחברות הסעה שפעילותן היא בוינה (אוסטריה) ובמינכן (גרמניה). הפעלה בקנה מידה רחב תחל כבר בתחילת 2010, וזאת בפעילות נמרצת בחברות המפעילות תחבורה ציבורית בערים שונות באירופה.
בבדיקות שביצעו אנשי מאן נמצא כי ניתן להגיע לחיסכון של 30% בקירוב בצריכת הדלק, וזאת בהפעלה בינעירונית רגילה של האוטובוס. כמובן שנלווה לכך גם פליטה נמוכה של דו תחמוצת הפחמן.  בחישובים שביצעו אנשי החברה נמצא שמדובר בהפחתה שנתית של 10 טון בגזי פליטה, וזאת באוטובוס היבירידי שנוסע כ- 60,000 ק"מ בשנה. 
אנשי מאן חשפו את האוטובוס ההיברידי במסגרת קונגרס התחבורה הבינלאומי שנערך לאחרונה בוינה 
58th World Congress of the International Association of Public Transport. הייחוד של האוטובוס  MAN Lion City Hybrid טמון בכך שמנוע הדיזל מסוגל לפעול באמצעות דלקי ביו-דיזל מהדור השני, כך שמושגת הפעלה 'ירוקה' במיוחד. עוד עולה כי מנוע הדיזל נותר כבוי כ- 40% מזמן ההפעלה, בממוצע, והוא מופעל בסל"ד חסכוני אופטימלי רק לצורך טעינת המצברים המתרוקנים.

 

 

 

 


 

  הירשם עכשיו לניוזלטרים של מגזין רכב ותחבורה 
        קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
 

 

דואר אלקטרוני

שם

 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
 
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

הקליקו על השער והמתינו לטעינה
למגזין הדיגיטלי
לארכיון רכב ותחבורה
הירחון מוצג על מערכת דיגיטלר
 
מ.נ. מערכות
רכסים

ביטוח רכב
קבלו עד 5 הצעות ביטוח
 
זולות תוך דקות


טרייד אין 
טרייד מוביל מכונית
מהיבואן לצרכן
 
www.trademobile.co.il

ביטוח רכב
מלאו טופס וקבלו 4 הצעות לביטוח רכב. השוו בין הצעות ממגוון חברות  ביטוח!
www.mekif.co.il

לוח רכב יד שניה לוח פוקוס
קנייה ומכירת רכבים יד שניה בלוח פוקוס, לוח רכב
הגדול במדינה
www.focusnet.co.il

תן גז
קבל את ההצעות הכי משתלמות ליסינג. ביטוח רכב,
מימון רכב, השכרת רכב
http://www.tengas.co.il/

ליסינג
ליסקאר מציעה מגוון רכבים ודגמים בליסינג בהתאמה אישית לעסק שלך
www.leascar.co.il


qrcode
 
[חזור למעלה]        [הוספה למועדפים]        [מפת האתר]        [יצירת קשר]        [קישורים]


עוד אתרים מקבוצת טלר תקשורת
מזון+ דיגיטלר יופי!
לייבסיטי - בניית אתרים